Mansen Masinistit on Veteraanimoottoripyöräklubi Ry:n aluekerho
Mansen Masinistit on Veteraanimoottoripyöräklubi Ry:n aluekerho
Mansen Masinistit on Veteraanimoottoripyöräklubi Ry:n aluekerho
Mansen Masinistit on Veteraanimoottoripyöräklubi Ry:n aluekerho

Toimintakertomus

VMPK ry Mansen Masinistit                                       

TOIMINTAKERTOMUS 2018

 

Johtoryhmä: Olli Salonen, Pasi Mäkiranta, Jukka Peltonen, Simo Saarinen, Olavi Kaario.

Kerhosihteeri: Matti Hartikainen ja Taloudenhoitaja: Virva Kaario

Kirjanpito, Nokian tilipiste Marjo Mäkelä

Kokoukset: Johtoryhmä on kokoontunut neljä kertaa: 8.1, 5.3, 8.5 ja 8.10

Ma-tarkastukset. Masinistien museoajoneuvotarkastajina ovat toimineet Aarno Torikka, Olli Salonen, Jukka Peltonen ja Ari Reinikainen. Tarkastuksia oli vuosikokouksen alkuun mennessä tehty 26 ja muutamalle oli vielä varattu aika.

Jäsenmäärä 12.11.2018 oli 939

Toiminta:

Edellisen vuosikokouksen jälkeen pidettiin yhdistetty vuosijuhla ja pikkujoulu Nokian Urheilijoiden majalla 24.11.2017. Siellä palkittiin vuoden masinistina Simo Saarinen.

Vuosi aloitettiin perinteisellä linja-auto matkalla 6.1 Jyväskylään Keskisuomen konepyöräseuran järjestämälle rompepäivälle. Taas saatiin kerholaisia bussi täyteen.

Teemallisia kerhoiltoja pidettiin

20.2.18 Korhosen Pertti esitteli moottorioppia kansantajuisesti.

6.3.18 Teboilin edustaja kertoili öljyistä ja niiden valmistamisesta.

10.4.18 oli vuorossa BMW – AWO -TEEMAILTA. Pyörät Harkoman Matin R35 ja Saarisen Simon 425 paikalla esittelyssä ja vertailtavina.

Lisäksi OP-vakuutuksen edustaja kävi kertoilemassa edustamansa yhtiön moottoripyörävakuutuksista.

Aluekerhoparlamenttiin 28.4.18 Loimaalla osallistui Matti Hartikainen ja Virva Kaario lisäksi mukana oli kuljettajana toiminut Olavi Kaario. Masinisteja edusti myös Pasi Mäkiranta johtokunnan jäsenenä.

Rompepäivä 21.4.18 Teivon ravikeskuksessa keräsi taas kohtalaisesti myyjiä ja asiakkaita. Talkooväkeä saapui paikalle totuttuun tapaan riittävä määrä.

Mustalahden tiistaiset kokoontumiset toteutuivat kuluneena kesänä tuttuine liikenneongelmineen.

Sauna-ajelu kesä-kuukausien ensimmäisenä torstaina Lempäälän Mäyriän lomanviettopaikassa ei edelleenkään ole juurikaan vetänyt väkeä. Parempaakaan paikka ei vielä ole löydetty.

Kevätajelu 20.5.18 pyöräytettiin Tammervoiman jätteenpolttolaitoksen kautta. Perusteellisen esittelyn ja esitelmän jälkeen jatkettiin Muroleen kanavalle, jossa oli tauko ja kukin nautti mitä sattui. Siitä ajettiin Ylöjärvelle kerholle.

 

Museo-ajoneuvopäivään 9.6.18 Osallistuimme perinteiseen tapaan matkaamalla saattueena Mustalahdesta Mobiliaan iltapäivän viettoon.

Veteraaniralliin Karjalohjalle lähdettiin 16 pyörän letkana huoltoauton saattelemana kerholta perjantaina 3.8.18 klo 11:00. Huoltoautoa kuljetti Jukka Peltonen. Menomatkalla pistäydyttiin Forssassa lounaalla. Tällä kertaa huoltoauto seurasi matkalaisia toimettomana. Yökunnissa Manselaisia oli Veteraanirallissa reilut parikymmentä ja päiväkävijät mukaan lukien kolmisenkymmentä.

XXIII Pori-Tampere ajo 25.8 oli tällä kertaa integroitu Pyynikin-ajojen maaseutukierrokseen. Lähtöpaikkoina toimivat Särkänniemen huvipuiston bussi-ympyrä ja Satakunnan suunnasta tuleville Häijään Neste. Ajoihin tuli kokonaisuudessaan 97 kuljettajaa joista 35 oli mukana Tampere – Pori ajossa. Tuloksissa yleiskilpailun voitti Erkki Itkonen. Joukkuekilpailun voitto meni Tampere ykköselle Erkki Itkonen, Ari Rohola ja Olli Salonen.

Pyynikin ajoissa 26.8.18 olimme mukana tapahtuma-alueen ”messu-osastona”. Lisäksi annoimme tapahtuma-organisaation käyttöön 5 järjestyksenvalvojaa, 11 liikenteen ohjaajaa ja 25 muuta toimitsijaa. Lisäksi kolme ”radantarkistus Ducatia” liikkui radalla jäsentemme toimesta.

Syysajelu 16.9.18 ajettiin Saarisen Simon johdattelemana Kerholta Parolan panssarimuseon kautta Vehoniemeen. Mukana oli parikymmentä motoristia.

Mansen masinistit toimitti yhden liikenteen ohjaajan Vetkun kevätpäivän tasaukseen 24.3 ja kolme toimitsijaa 1.9 Enset Ralliin Sastamalaan. Näillä maksettiin ”toimitsijavelkaa” jota oli kertynyt edellisvuonna ja Pyynikin ajoissa.

30.9 oli Mikkelinpäivän jo perinteiseksi muodostunut VMPK:n perustamiskokoontuminen Salhojankadun Pubissa muistojen ja kuvien selailun merkeissä.

6.11.18 Pidettiin siivoustalkoot kerholla, tusinan verran talkooväkeä oli tullut kantamaan kortensa kekoon ja ylimääräiset roinat pihalle. Samalla pistettiin toimeksi arkistohuoneen rakentamisessa. Arkistohuoneen rakentaminen jatkui vielä seuraavanakin iltana, jolloin se valmistui pientä viimeistelyä lukuun ottamatta.

Peltosen Jupen organisoima Peltokerroin ajotapahtuma vietti kymmenvuotisjuhlaansa Vahannan nuorisoseuran lipun alla 9 syyskuuta perinteisillä kulmillaan Kuruntien varressa.

13.11.18 tiistai Mansen masinistien Sääntömääräinen syyskokous tiistaina klo 18.00 Kerhotilassa Mikkolantiellä.

17.11.18 VMPK.n vuosikokous. Matka Veteraanimoottoripyöräklubin vuosikokoukseen Virpiniemeen. Lähtö klo 4:00, Niihaman liittymäparkki 4:30, Orituvan ABC n. 5:00. Paluukyyti sunnuntaina noin klo 18 Ylöjärvellä. Virpiniemestä on varattu urheiluopistotasoinen majoitus hintaan 40 eur/henkilö

Viimevuonna aloitetun perinteen mukaisesti yhdistetty pikkujoulu ja vuosijuhla pidettiin 30.11.18 perjantaina klo 18 Ravintola Kerholla 29 osallistujan voimin. Tilaisuudessa palkittiin vuoden masinistina (poissaolevana) Christian Jensen.

 

Matti Hartikainen kerhosihteeri