Mansen Masinistit on Veteraanimoottoripyöräklubi Ry:n aluekerho
Mansen Masinistit on Veteraanimoottoripyöräklubi Ry:n aluekerho
Mansen Masinistit on Veteraanimoottoripyöräklubi Ry:n aluekerho
Mansen Masinistit on Veteraanimoottoripyöräklubi Ry:n aluekerho

Toimintakertomus

VMPK ry Mansen Masinistit                                       

TOIMINTAKERTOMUS 2019

 

Johtoryhmä: Olli Salonen, Jukka Peltonen, Simo Saarinen, Olavi Kaario.

Kerhosihteeri: Matti Hartikainen ja Taloudenhoitaja: Jussi Perko

Kirjanpito, Nokian tilipiste Marjo Mäkelä

Kokoukset: Johtoryhmä on kokoontunut neljä kertaa: 4.3, 6.5, 2.9 ja 5.11

Ma-tarkastukset. Masinistien museoajoneuvotarkastajina ovat toimineet Aarno Torikka, Olli Salonen ja Jukka Peltonen. Tarkastuksia oli vuosikokouksen alkuun mennessä tehty noin 30 ja muutamalle oli vielä varattu aika.

Jäsenmäärä 2019 oli 965

Toiminta:Edellisen vuosikokouksen jälkeen pidettiin yhdistetty vuosijuhla ja pikkujoulu Kerholla 30.11.2018. Siellä palkittiin vuoden masinistina Christian Jensen.

Vuosi aloitettiin perinteisellä linja-auto matkalla 12.1 Jyväskylään Keskisuomen konepyöräseuran järjestämälle rompepäivälle. Saatiin bussi kerholaisia puolilleen.

15.1.19 Teemallisessa kerhoillassa yli 40 jäsenen voimin tutkailtiin MZ-historiaa ja Järvenpäiden MZ-pyöri RT 125, 1962 ja 1976. Lisäksi ihasteltiin ES:n persoonallista muotoilua????

22.1.19 Tampereen Mobilistit vierailivat parinkymmenen henkilön voimin kerhoillassamme.

Aluekerhoparlamenttiin 27.4.19 Laukaan Kuusaalla osallistui Matti Hartikainen ja Jussi Perko lisäksi mukana oli myös Aarno Torikka.

Rompepäivä 27.4.19 Teivon ravikeskuksessa keräsi taas kohtalaisesti myyjiä ja asiakkaita. Talkooväkeä saapui paikalle totuttuun tapaan riittävä määrä.

27 – 28.4 2019 oli myös Tampereen Hot Rod Rock Show, jossa Mäkirannan Pasi, Salosen Olli ja Jupe esittelivät kerhomme toimintaa rakentamallaan osastolla.

Kevätsiivouspäivä oli lauantaina 11.5. Samaiselle viikonlopulle osunut Äitienpäivä supisti talkoolaisten määrää. Kevään kokoukset ja muut tapahtumat (Lahti Classic 4 – 5.5) ruuhkautuivat myöhäisen Pääsiäisen myötävaikutuksella.

Kevät-ajelu 19.5.19 toteutettiin Saarisen Simon suunnittelemaa reittiä kerholta Nokian, Siuron ja Nohkuan kautta ensin Häijään Nesteelle, jossa joukko lisääntyi vielä kahdella kevätajelijalla 21:en. Sieltä jatkettiin Lavian linja-automuseolle. Lavia toimi ennen uuden Pori-Tampere tien valmistumista autoliikenteen solmukohtana. Siellä saimme kuulla Lavian ensimmäisen linja-autoreitin olleen Siuron asemalle. Olimme kulkeneet Siurosta Laviaan tuota samaista reittiä.

Sauna-ajelua kokeiltiin kesäkuun ensimmäisenä keskiviikkona 5.6 Kuuselan saunalla Ylöjärven Vahannassa. Sauna todettiin kelvolliseksi kymmenen masinistin voimin. Sauna todettiin tarkoitukseen kelvolliseksi ja saunottiin uudestaan torstaina 8.8.

Museoajoneuvopäivä 8.6.19 aloitettiin kokoontumalla 9:30 Hervannan kylmä-Teboilille. Kymmeneksi siirryttiin letkassa Keinupuiston palvelutalolle. Pihalle saatiin siivoon riviin kaksi mopoa ja 10 museo-pyörää + joukon jatkoksi yksi modernikin: Solifer, Oegland, BMW, BMW, Jawa, Triumph, Honda CB750, Suzuki, Army-Jawa, Africa Twin, BMW, BMW, Honda. Mobiliaan siirryttiin Saarenmaan ja Kangasalan keskustan (tehtiin kunniakierros liikenneympyröiden välillä) ja terveyskeskuksen maaseutulenkin kautta. Mukana olleille oli tarjolla munkki-kahveet Vehoniemen museokahviossa.

Mustalahden tiistaiset kokoontumiset toteutuivat kuluneena kesänä tuttuine liikenneongelmineen tiistaihin 11.9 saakka. Yhteistyö tämän kesäisen makkarakauppiaan kanssa toimi hyvin ja kioski oli auki viimeiselläkin kerralla. Kerhon oma kahvinkeitto aloitettiin 18.9.

Petäyksen veteraaniralliin 26 – 28.7 lähdettiin porukalla kerholta. Paikan läheisyyden ja osajoukon piipahtaessa Vehoniemessä, saapuminen rallipaikalle tapahtui kuitenkin pieninä ryhminä. Tälläkin kertaa Peltosen Jupen kuljettama huoltoauto oli matkalla toimeton ja huoltotoimia tehtiin vasta rallipaikalla. Tutuksi käyneeseen tapaan Ojalan Martti Arielillaan oli kokoontumisen vanhin. Virva ja Oppa Kaario edustivat näkyvästi paitsi VMPK:n kerhokauppaa, myös masinisteja. Paikalla olleiden masinistien määrä jäi tällä kertaa laskematta, mutta valistunut arvaus päiväkävijöineen on noin kolmisenkymmentä.

Pori – Tampere ajon lähtöpaikalle Lattomeren nuorisoseuran talolla 24.8 saapui kymmenen masinistia. Yllättäen tällä kertaa voitto ”leikkimielisessä” kilvassa meni Porilaisjoukkueelle.

Syysajelun kohteena sunnuntaina 15.9.19 oli Lahden moottoripyörämuseo, jonne matkattiin bussilla  Vehonimen ja Tuulosen Hanssin-Jukan kautta. Mukana oli parikymmentä masinistia.

22.9. Vahannassa oli Peltokerroin jo yhdennentoista kerran. Kerholaiset osallistuivat tilaisuuteen lähinnä yleisönä. Paitsi Peltosen Jupe, joka oli organisaattorina ja kuuluttajana.

30.9 Mikkelinpäivän iltaa vietettiin keskustelun ja muistelujen merkeissä tusinan masinistin voimin Salhojan kadun Pubissa.

5.11.19 Pidettiin siivoustalkoot ja putsailtiin vauhdilla kerhotiloja talvea ja vuosikokousta varten.

12.11.19 tiistaina oli Mansen masinistien Sääntömääräinen syyskokous tiistaina klo 18.00 Kerhotilassa Mikkolantiellä. Osanottajalistaan nimensä kirjoitti 28 osallistujaa.

16.11.19 VMPK.n vuosikokous. Matka Veteraanimoottoripyöräklubin vuosikokoukseen Turun Forum Marinumiin. Lähtö kerholta klo 9:00. Kokouksessa esiinnyttiin näkyvästi ja kuuluvasti kuuden masinistin voimin.

17.11.19 Bussi oli vähän täydempänä, kun tusina masinistia juhlisti Ukaassa Järvenpään Raimon kuuskymppisiä. Vietiin samalla masinistien standaari Raimolle.

Viimevuonna aloitetun perinteen mukaisesti yhdistetty pikkujoulu ja vuosijuhla pidettiin 29.11.19 perjantaina klo 18 Kerholla. Edellisvuotiseen tapaan paikalla oli 24 pikkujouluilijaa. Osa oli kuitenkin ensikertalaisia. Tilaisuudessa palkittiin vuoden masinistina Jussi Perko. Juhlassa arvottiin myös perinteinen moottorisaha vapaaehtoisen kerhomaksun maksaneiden kesken. Voittajan nimi on jo tiedossa. Mutta selvitystyö siitä kumpi samassa kylässä olevista saman nimisistä arvonnan voitti, on vielä kesken.

Itsenäisyyspäivänä kolmimiehinen lähetystömme – Jupe, Matti ja Olli –vieraili Kaarioilla muistamassa Olavia Mansen masinistien ainutkertaisella kunniamerkillä eli Käynnistyspolkimella ketjuilla. Poljin kertoo Oppan osuudesta veteraanimoottoripyörien harrastajain kerhotoiminnan käynnistämiseen ja ketjut siitä, kuinka hän on sitoutunut edistämään harrastustoimintaa ja harrastajien etuja. Virva Kaariolle luovutettiin Mansen masinistien mitali nro 4. Kunnianosoituksena hänen toiminnastaan Masinistien ja VMPK:n hyväksi eri tehtävissä: rallipäällikkönä, rahastonhoitajana, varainhankkijana ym, ym, ym.

12.11.2019 Matti Hartikainen kerhosihteeri